Vägleder bygget

Det finns många människor som går omkring med en bild av hur de egentligen vill bo och leva men som inte vågar ta steget. Man är rädd att inte räcka till, att tiden och pengarna ska springa iväg och att man skall ställas inför beslut man inte vet om man kan fatta. För att bygga och renovera hus krävs många inblandade: allt ifrån konstruktörer som gör hållfasthetsritningar och besiktningsmannen som kontrollerar krypgrunden till snickaren, muraren, grävaren, målaren, plåtslagaren, rörmokaren, smeden, elektrikern och många fler. Koordineringen kan för en lekman vara mycket svåröverskådlig. Många design- och konstruktionsbeslut är nära sammankopplade och får konsekvenser på en hel kedja av aktiviteter. Dessutom kan fastighetens långsiktiga värde påverkas om man inte hela tiden gör rätt avvägningar i de beslut som tas.

Från första idén till sista listen som spikas fast

När vi startar ett projekt ägnar vi mycket tid åt att lära känna kunden, dennes drömmar och behov. När vi gjort det kan vi brinna för deras dröm och lägga ner vår själ i renoverings- eller byggprojektet. Inspiranda jobbar som projektledare och byggsamordnare och vi har både kompetenta egna byggare samt ett väl inarbetat nätverk av lokala leverantörer. Vi tar hand om helheten från första idén till sista listen som spikas fast. Vi skissar på förslag funderar över olika planlösningar och material. Vi gör alla ritningar och bygglovsansökningar om sådana erfordras. Behövs speciella konstruktions- eller hållfasthetsritningar så fixar vi dem. Vi ser till att rätt material finns hemma i rätt tid, vi samordnar mellan alla inblandade och säkerställer effektivitet och kvalitet i alla led.

Varje hus är unikt och varje projekt är unikt. Arbetar man med gamla hus kan allt hända. Vår etablerade och väl beprövade arbetsprocess i tolv steg är en stor trygghet för alla inblandade, en process vi förfinat under alla våra år av husrenovering. Vi vet hur viktig denna resa är för våra kunder. I vår väl avvägda arbetsprocess involverar vi våra kunder full ut i processen samtidigt som vi vill underlätta så mycket som möjligt för att bespara kunden långa byggmöten och en överskådlig mängd beslut kring detaljer.

12-steg borgar för trygghet och kvalitet i alla led

12 stegen

 1. Vi börjar med ett möte hemma hos dig. Varje människa har sina egna behov, drömmar och krav. Vi vill verkligen förstå hur ditt framtida drömboende ser ut och vilka krav och önskemål du har. Därför lägger vi mycket fokus på planering innan själva byggprocessen startar.
 2. Därefter träffas vi hos oss på Inspiranda och går igenom upplägget mer detaljerat. När passar det dig att vi startar byggprocessen? När önskar du inflyttning? Vilken budget har du tänkt dig? Vi vägleder dig och ger kalkyl för både arbetskostnad och material. Genom hela processen balanserar vi tidsåtgång och materialkostnader med vad du faktiskt investerar i.
 3. Sedan skissar våra arkitekter vi på olika planlösningar. Vi föreslår design, materialval och arbetar fram ritningar enligt dina önskemål. Hittar vi inte rätt gör vi nya förslag tills du känner dig helt nöjd.
 4. Innan byggstart är det viktigt att vi är överens om en tidsplan och de ekonomiska ramarna. Önskar du hjälp med finansiering bistår vi med genomarbetade underlag i samarbete med våra bankkontakter.
 5. I de fall det behövs bygglovsansökningar ordnar våra erfarna byggarbetsledare detta med berörd myndighet. Behövs speciella konstruktions- eller hållfasthetsritningar så fixar vår konstruktör även det.
 6. Nu är det dags att börja bygga. En av våra byggarbetsledare blir din kontaktperson. Han leder ett helt team av hantverkare: murare, snickare, målare o s v. Våra egna hantverkare har lång erfarenhet av Inspirandas stil så du kan känna dig i trygga hantverkarhänder.
 7. Efter byggstart får du kontinuerliga veckobrev med ekonomisk redovisning och statusuppdatering där vi berättar hur långt vi hunnit. Genom hela processen vägleder vi dig och vi vet när det lönar sig att lägga ner det där lilla extra, och när det inte gör det.
 8. Bygget är färdigt, dags för besiktning. Tillsammans går vi noggrant igenom allt utfört arbete. Är det något som behöver åtgärdas gör vi detta så snart som möjligt. Vid större byggen utses en oberoende kvalitetsansvarig som också utför slutbesiktningen.
 9. Vi vågar påstå att vi är experter på inredning. Via vårt stora kontaktnät av inredningsbutiker och antikvitetshandlare både i Sverige och utomlands inreder våra designer gärna ditt nya hem. Kanske hittar vi någon möbel eller inredningsdetalj i Apotekarns Trädgård i Simrishamn, som vi är delägare i.
 10. Inflyttning. Dags för den stora dagen då du ska flytta in i ditt nya drömboende. Flytthjälp? Självklart ordnar vi även det. Vi samarbetar med de lokala flyttfirmorna som ombesörjer flytten.
 11. När vår ekonomiavdelning skickat sista fakturan släpper vi dig inte. För oss är återkoppling en viktig del för att du ska trivas maximalt i ditt nya hem. Feedbacken är också ett verktyg för att vi ska kunna utveckla oss och Inspirandas verksamhet.
 12. Slutligen kan vi även ombesörja skötsel och underhåll av ditt hus. Hinner du inte ta hand om poolen inför vintern? Kanske har du ett fritidshus med en stor trädgård som kräver sin tid för att hålla i ordning? Ta ett snack med vår trädgårdsmästare så lägger vi upp ett schema för vattning, gräs- och häckklippning.