Bygg- och designföretaget Inspiranda bygger nya hus, totalrenoverar, anlägger trädgårdar och gör även mindre renoveringar. Vi är passionerade av hus och specialister på att ta fram husets unika värden och se dess fulla potential. Vi bygger med traditionella metoder och naturliga, beprövade material av hög kvalitet. Inspiranda erbjuder både design, konstruktion och genomför själva byggnationen. Inspiranda har över 15 års erfarenhet och har totalomvandlat ett 30-tal hus och har dessutom utfört ett stort antal större renoveringar med starka referenser. Inspiranda startade på Österlen och är väletablerade och kända i regionen. Vårt framgångsrika koncept introduceras nu även i sydvästra Skåne, inklusive Malmö och Lund, där vi redan idag har flera pågående projekt. Vi är en totalentreprenör med egna konstruktörer, designers, projektledare, snickare, murare och målare. Vi tar helhetsansvar för hela byggprocessen, för all koordinering och naturligtvis för slutresultatet.

Om Inspiranda

Vi renoverar och bygger nya hus, i genuin stil. Inspirandahus  är vackra, funktionella och ekologiskt hållbara. De är energisnåla och byggda med traditionella metoder och naturliga, beprövade material av hög kvalitet. Inspiranda bygger och renoverar med tanke på helheten. Vi tillvaratar husets och trädgårdens bästa delar och anpassar dem efter tomtens förutsättningar. Vi förenar ute- och innemiljöerna i nya rum för umgänge.

Läs mer

Design & material

Det som genomsyrar våra val av material är alltid kvalitet och hållbarhet. Vår strävan är att materialen ska komma från naturen och kunna ingå i ett kretslopp, eftersom vi tror att både miljön och de människor som ska bo i husen mår bättre av sunda material.

Läs mer

Före och efter

Låt dig inspireras av förvandlingen av några av de hus vi renoverat och byggt genom åren. Under referensobjekten kan du se mer av slutresultaten av våra projekt.

Läs mer

Några av Inspirandas referensobjekt

DSC_2427

Hjärups äldsta hus

Ägarparet till det 200 år gamla huset i Hjärup önskade en sommarveranda och ett trädäck i ena väderstrecket. Vi föreslog istället ett året-runt-anpassat och inglasat uterum med golvvärme och stora trädäck åt både norr och söder.

Läs mer
150702_0402

Limhamn utanför Malmö

I Limhamn strax söder om Malmö pågår nu för fullt vårt senaste byggprojekt i västra Skåne. Bilder och information om projektet läggs strax upp här på hemsidan.

Läs mer
Peter Carlsson150702_0226

Fler referensobjekt

Här bland referensobjekten hittar du information och bilder av fler hus vi totalomvandlat genom åren. Därutöver har vi renoverat och byggt om ett flertal andra objekt som vi gärna berättar om.

Läs mer
Gavel

Läs vår broschyr

Förverkliga din husdröm. Läs vår broschyr som kortfattat och inspirerande beskriver Inspirandas verksamhet och vårt erbjudande till dig.

Läs mer

Gavel

Läs vår broschyr

Förverkliga din husdröm. Läs vår broschyr som kortfattat och inspirerande beskriver Inspirandas verksamhet och vårt erbjudande till dig.

Läs mer
thumb_IMG_6788_1024

Senaste nytt

Vår egen golftävling Inspiranda Scramble spelades 2016 på Lilla Vik-banan. 150 golfentusiaster njöt av strålande golfväder och kul fest. Se mingelbilderna och minns den sköna sommardagen.

Läs mer
apotekarns-tradgard-bigg1-1_2

Apotekarns Trädgård

När det gäller inredning och trädgård samarbetar Inspiranda med Apotekarns Trädgård som du hittar mitt i Simrishamn ett litet pinjekottekast från Östersjön.

Läs mer
thumb_IMG_6794_1024

Jobba hos Inspiranda

Vi alltid är intresserade av kompetenta och engagerade personer för att stärka organisationen.
Välkommen!

Läs mer