Här bland referensobjekten hittar du några av de hus vi totalomvandlat genom åren. Därutöver har vi renoverat och byggt om ett flertal andra objekt som vi gärna berättar för dig om.

Stenhuset i kyrkbyn Simris

I kyrkbyn Simris ligger det vackra hus från mitten av förra seklet, som vi totalomvandlat. Huset byggdes en gång av byggmästare Roos och fungerade som byns charkuteributik. Vi föll direkt för huset och dess läge som ligger på cykelavstånd till Simrishamn.

Läs mer

Gården i Hagestad Radby

I Sveriges längsta, ännu bevarade, radby ligger denna pärla. Vi har förvandlat gården till ett modernt och livskvalitativt boende där påkostade material och hållbara lösningar ger intryck av att vi hamnat mitt i ett inredningsreportage.

Läs mer

Hjärups äldsta hus

Ägarparet till det 200 år gamla huset i Hjärup önskade en sommarveranda och ett trädäck i ena väderstrecket. Vi föreslog istället ett året-runt-anpassat och inglasat uterum med golvvärme och stora trädäck åt både norr och söder.

Läs mer

I äppelodlingen i Vik

Den Bornholmsröda längan byggdes för äppelträdens skull i mitten av förra seklet. Huset ligger än idag lika vackert inbäddat bland äppelträdens grönska ovanför fiskelägets branta strandvall.

Läs mer

Västangård i Gladsax

Glassax är en liten k-märkt kyrkby några kilometer väster om Simrishamn. Här, alldeles intill bygatan, har vi byggt ett gediget stenhus med gråstensgrund och korsvirke av gamla ekbjälkar.

Läs mer

Gamla skolan i Vitemölla

Den gamla folkskolan i Vitemölla har vi under flera års tid renoverat åt paret Jersby. Den stora byggnaden har nu återfått sin skönhet från när den byggdes i mitten av 1800-talet.

Läs mer

Bäckhallagården

På högt och fritt läge ovanför Vårhallarna ligger idylliska Bäckhallagården. Läget är privat och utsikten erbjuder öppet hav och böljande landskap.

Läs mer

Hennys hus i Baskemölla

Ett långsamt förfall var ödet som stod till buds för Hennys hus i fiskeläget Baskemölla. Tills Inspiranda hittade det…

Läs mer

Jarlsbo Gård i Skillinge

Reslig tegelbyggnad från 1868 strax utanför Skillinge. Gården beboddes länge av en ensam man med mellannamnet Jarl – därför döpte han sin gård till Jarlsbo Gård.

Läs mer

Qverrestads gårdshotell

Första gången vi klev in på gårdsplanen och sedan vidare in genom dörren i den förfallna gården på slätten utanför Kverrestad blev vi alldeles euforiska.

Läs mer

Virrestad gamla skola

Säga vad man vill om det enskilda läget, men finns det inte lugn och ro här, existerar knappast någon lugn och ro!

Läs mer

Lövlunda Gård

Lövlunda Gård. En oas mitt i den Österlenska grönskan. En underbar liten gård, som andas frid och harmoni.

Läs mer

Thulins gård i Listarum

I den underbara lilla byn mitt emellan Komstad och Listarum finns Thulins Gård. Här rumsterade metallskrothandlare Thulin tills dess att Inspiranda fann huset.

Läs mer

Mäster Skräddares backe i Vik

Vinklar och vrår, påbyggnader och tillbyggnader, oregelbundenheter, sneda vinklar och gömda små skrymslen – aldrig har vi sett ett så annorlunda hus!

Läs mer

Villa Sten, funkishus i Vik

Herr Sten ville ha ett hus med hög takhöjd. Fröken Löfgren ville ha ett hus med närhet till ”bullar och boule”. Tillsammans åkte vi Österlen runt och tittade på otaliga hus. Men inget dög.

Läs mer

Gamla stan i Simrishamn

Ett av Inspirandas tidiga projekt ligger längs en kullerstensgata mitt i Gamla stan i Simrishamn. Här, ett stenkast från småbåtshamnen,

Läs mer

Körsbärsgården i Gladsax

Körsbärsgården är en nybyggd skånelänga med gråstensgrund och korsvirkeskonstruktion av gamla ekbjälkar. Orangeriet utanför köket är byggt av gamla fönster. Taket är av vass.

Läs mer

Simris kyrkby

Ett resligt sekelskifteshus med fina proportioner. När vi fann det var det klätt i en plåtfasad och hade försetts med perspektivfönster, och tomten var allt annat än tilltalande.

Läs mer

Viks fiskeläge

Tio meter från havet, tjugo meter från hamnen och med helt fri sikt ut över Östersjön och mot Stenshuvud.

Läs mer