Thulins, Fastighetsbyråns kontor

Inspiranda fick det spännande uppdraget att totalomvandla anrika Thulins konditori på gågatan i Simrishamn till kontor åt Fastighetsbyrån Österlen. När vi startade innehöll lokalerna fortfarande ett fullt fungerande café, om än i dåligt skick.

Inspiranda föreslog en helt ny design, enligt följande:

Känsla: 

Kunderna ska omedelbart trivas och känna sig välkomna när de kommer in.

Kunderna ska direkt känna att de har att göra med ett mäklarföretag som har koll – utan att vara så trendigt att det avskräcker ”vanligt folk” – alla ska känna sig välkomna! 

Personalen ska stormtrivas och aldrig vilja gå hem.

 Stil: 

Att ha kvar spår av det ursprungliga anrika caféet, blandat med ombonat ”hemma-hos” – det är ju trots allt hus som ska säljas – och binda ihop den med lite fransk industristil, trendig dansk saluhall kombinerat med färg och krydda från Medelhavet. 

Här ska vi ta ut svängarna lite, absolut inte göra ett traditionellt trist kontor. Inget ljust och fräscht och vitt längre. Fastighetsbyrån ska genom sitt kontor ska visa att ni är trendiga och kunniga, och kan inspirera era kunder.

När vi var överens om utformningen satte vi igång renoveringen. Fyra månader senare kunde Fastighetsbyrån Österlen med personal flytta in i sitt nya, stora kontor – och de stormtrivs!