Gården i Hagestad Radby

I Sveriges längsta, ännu bevarade, radby ligger denna pärla. Vi har förvandlat gården till ett modernt och livskvalitativt boende där påkostade material och hållbara lösningar ger intryck av att vi hamnat mitt i ett inredningsreportage.

Miljövänliga färger, bevarade spegeldörrar och brädgolv, specialsnickrade fönster och ytterdörrar, glättade betonggolv och vitvaror från Smeg visar på en fin mix mellan gammalt och nytt.

Huset har tre rymliga sovrum på entréplan varav ett med eget badrum. En halvtrappa ner, i den före detta ladan som nu är sammanbyggd med det gamla boningshuset, ligger det välutrustade köket med en takhöjd på hela sex meter! Den snygga antracitgråa inredningen som står på ”fria” ben, ger tillsammans med det glättade betonggolvet och den massiva och väl tilltagna bänkskivan i ek en härligt ruffig industrikänsla åt köket. Utvändigt har det skapats en oas innanför de uppmurade murarna med stensatta uteplatser i granitkeramik i kombination med kullersten och gårdsgrus, kryddträdgård, en praktisk och mysig loggia (uteplats under tak) samt en pool.

Foto: Mathias J