Inne- och utemiljö

Vi anlägger också trädgårdar till de hus vi bygger och renoverar. Vår tro är nämligen att människors välbefinnande i stor utsträckning är beroende av naturen. Av möjligheten att kunna gå ut på morgonen och känna doften av fuktig mylla blandad med kaprifol, vila ögonen på nävors skira kronblad och se fjärilar flockas kring lavendeln. Att dessutom kunna gå barfota ut och hämta sina egna morötter, bondbönor och sparris eller plocka några kvistar rosmarin och dragon till kvällens grillning är en ovärderlig fröjd – om man nu är lagd åt det kulinariska hållet.

Apotekarns Trädgård ger tips och inspiration

Inspiranda samarbetar med Apotekarns Trädgård i Simrishamn och tillsammans med inredningsdesignern Carolina Hodanek erbjuder vi en lång erfarenhet och specialistkunskap om trädgård, design och inredning. I butiken finns massor av inspiration och idéer att hämta! Som kund har du tillgång till hela vårt samlade nätverk av leverantörer av underbara material för trädgården – allt från kalksten och tegel för terrasserna till tekök, spalter, krukor, fågelbad och förstås alla ljuvliga växter.

Trädgården måste förstås anpassas efter huset, och efter behoven och önskemålen från de människor som ska vistas där. Tillsammans ritar vi en noggrann plan över trädgården som ska anläggas. Om vi får välja själva blandar vi gärna den traditionella skånska ”haven” med italiensk medelhavsstil: trädgårdsrum omringade av buxbom, kullerstensgårdar, stenlagda uteplatser och köksträdgårdar omgärdade av flätad pil samsas med blåregnspergola, vinrankor och kryddodlingar fyllda av timjan och salvia.