Vår historia

Frida och Henrik Holmsten levde ett ordnat liv i Malmö – nyrenoverad lägenhet, avklarade universitetsstudier och fasta arbeten. Men deras hjärtan fanns på den lilla gården på Österlen. Där fanns livsstilen och möjligheterna att leva drömmen. På Österlen såg Frida och Henrik sin framtid tillsammans och 2002 stod de vid ett av livets vägskäl.

– Vi sa upp oss från jobben, sålde lägenheten och bosatte oss på gården. Vi startade Inspiranda och började ägna all vår tid åt vårt stora intresse: husen. Det var en stor förändring i livet som vi inte ångrat en sekund att vi gjorde, berättar Frida.

Passion och kärlek till hus la grunden till affärsidén

Frida och Henriks ödmjuka och empatiska sätt att samarbeta med kunderna i kombination med förmågan att se potentialen i husprojekten blev tidigt ett vinnande koncept. Sedan starten 2002 har paret Holmsten med passion och genuin kärlek till hus och hem klivit in i gamla förfallna gårdar, villor med bortglömda potentialer och igenvuxna trädgårdar. Sett hur de unika fastigheterna, med respekt för dess ursprung, skulle kunna förädlas eller till och med förvandlas – få ett mer värdigt liv.

Från att inledningsvis enbart agerat projektledare och byggsamordnare kan Inspiranda idag med rätta kalla sig totalentreprenör. Hittills har ett 30-tal fastigheter totalomvandlats. Andra objekt har “bara” fått nyputsade väggar, vackra tegelgolv, spännande planlösningar, rymliga lantkök eller inbjudande trädgårdsrum. Lika många husägare har sluppit långa byggmöten, krångliga bygglovsprocesser och en lång rad tidsödande detaljbeslut.

Bred kompetens inom bygg, trädgård och inredning

I takt med att Inspiranda har växt har företaget utökats med civilingenjörer, arkitekter, designers, arbetsledare och hantverkare vars kompetenser, kunskaper och erfarenheter inom bygg- trädgårds- och inredningsbranschen blivit en enorm bank att gräva ur i kommande byggprojekt. Inspiranda kan idag räkna in ett 20-tal kompetenta medarbetare som med breda bakgrunder och livserfarenheter kompletterar varandra i en utmärkt mix av mångfald. Parallellt med företagets expansion har också ägarbilden breddats då Jacob Sten klev innanför Inspiranda-dörren. 

Ägartrion:

  • Frida är den kreativa idéskaparen som inte ser några hinder och som har förmågan att läsa av kundernas drömmar och behov.
  • Henrik är den lugne, harmoniske civilingenjören som skapar trygghet och balans i byggprocessen och som hittar lösningar på de flesta utmaningar.
  • Jacob är affärsmannen, marknadsföraren och strategen med lång erfarenhet från företagsledande befattningar i större internationella företag. Jacob är också Inspirandas VD.

Frida och Henriks filosofi har alltså varit framgångsrik och samtliga Inspirandas medarbetare är väl förtrogna med hur företagets värdegrund ska förvaltas vidare.