Design & materialval

För att bygga och renovera hus och trädgårdar krävs ett stort nätverk av materialleverantörer. Vi samarbetar förstås med alla de lokala byggvaruhusen, där vi har våra inarbetade kontaktpersoner, vilka med tiden lärt sig vår stil och hur vi tänker. Men vi har också hittat de där andra; de små leverantörerna, som är nästan omöjliga att finna, och som man måste leta och fråga efter. De som inte har nån hemsida, inget Facebook och inte lägger ut bilder på Instagram, men de som brinner för sin sak. Det är där man kan hitta de mest fantastiska materialen: hos Kamin-Christer, Sågverks-Arne, Sergej Smed, Vasstaks-Ola, Målar-Angelica och deras gelikar.

Vårt brinnande intresse för hus och trädgård, nybyggnad och byggnadsvård, gör också att vi ständigt åker runt och letar nya spännande leverantörer, material och lösningar, både i Sverige och utomlands.

Det som genomsyrar våra val av material är alltid kvalitet och hållbarhet.

Vår strävan är att materialen ska komma från naturen och kunna ingå i ett kretslopp, eftersom vi tror att både miljön och de människor som ska bo i husen mår bättre av sunda material. Dessutom bygger vi gärna med återvunnet tegel, gamla ekbjälkar till korsvirkeskonstruktioner, gråstensgrunder, vasstak, antika spegeldörrar, kilsågad kärnfuru i trägolven, munblåst glas i fönstren, linoljefärger och slamfärger.

Vi tror att både miljön och de människor som ska bo i husen mår bättre av sunda material, material som andas.

Därför använder vi helst inte plastfilm, frigolit, gullfiber och plywoodskivor som innehåller miljö- och hälsovådligt lim. I stället använder vi stenull som isolering i bottenplattan, väggarna är av massiv leca utan frigolit eller plast, taket isoleras med cellulosa, som andas naturligt, och värmen är vattenburen. Detta ger välisolerade hus med låg energikostnad. Våra hus ska stå kvar i många år, och även om det är nybyggt ska känslan när man kliver in i husen ska vara att de redan stått där i minst 100 år.