Vår historia

Vår passion är hus. Vi älskar känslan av att gå in genom en gisten gammal dörr i en förfallen gård och plötsligt se något helt annat än det som egentligen finns framför ögonen. Att direkt inne i huvudet se hur gården skulle kunna förvandlas och få liv igen. Om gårdens själ är den rätta tar det inte många minuter innan vi för varandra målar upp bilder av nyputsade väggar och vackra tegelgolv, spännande planlösningar, rymliga lantkök och inbjudande trädgårdsrum. Bilden av det färdiga resultatet infinner sig omedelbart på näthinnan.

Denna passion ledde till att vi för några år sedan stod vid vad som senare visat sig vara ett av livets vägskäl. Vi hade renoverat vår lägenhet inne i Malmö men märkte att vi tillbringade allt mer tid på vår lilla gård på Österlen. Våra universitetsstudier i Lund var avklarade, och vi hade jobb med en utstakad karriär. Men våra hjärtan fanns inte där. Vi ville ha en annan livsstil där vi kunde leva vår dröm, och vi var redo för en förändring. Vi sade upp oss från jobben, sålde lägenheten, bosatte oss på gården på Österlen och började ägna all vår tid åt vårt stora intresse: husen.

Passion och kärlek till hus

Detta hände oss år 2002, och vi har inte ångrat oss en sekund! Visst viner höststormarna runt öronen ibland, och visst kan mörkret vara kompakt i avsaknad av gatlampor och lysande reklamskyltar. Men då värmer vår Bornholmskamin gott. Och visst blir det mer gummistövlar och ylletröjor och mindre cocktailklänningar, men det blir också stjärnklarare nätter, mer fågelkvitter om morgnarna och fler fjärilar i lavendeln.

Vår gård har sedan dess bytts mot en fiskelänga vid havet i ett av Österlens genuina gamla fiskelägen. Längan har vi byggt ut och renoverat för att passa vår familj, som utökats med två små pojkar. Vi älskar fortfarande Österlen och dess gamla hus, och vi har jobbat med dem alltsedan dess. Vi lever den livsstil vi drömt om, och vi bygger hus där vi hoppas andra med samma dröm kan bo och få utlopp för sina egna fantasier.

Tätt samarbete

Vi jobbar oftast tätt tillsammans, gör ritningar och tar de flesta besluten gemensamt. Henrik med sin bakgrund som civilingenjör är dock den som tar huvudansvaret för själva konstruktionen och de tekniska lösningarna. Han är också den som samordnar alla olika hantverkare och sköter kontakterna med stadsarkitekt, lantmäteri, tekniska kontoret osv. Frida är från början språkvetare och facköversättare och har genom sina många resor samlat på sig ett smärre inre bibliotek av intryck och influenser från hela världen. Detta kommer väl till pass nu och hon jobbar mycket med ritningar och design av såväl inredning som trädgård. Många års erfarenhet inom bygg- och inredningsbranschen innebär också ovärderliga kontakter och kunskap om olika material, färg och form.