Vår verksamhet

Inspiranda jobbar som projektledare och byggsamordnare. Vi tar hand om helheten: från första idén till sista listen som spikas fast. Vi skissar på förslag, funderar över olika planlösningar och material. Vi gör alla ritningar och sköter bygglovsansökningar om sådana erfordras. Behövs speciella kontruktions- eller hållfasthetsritningar så fixar vi dem. Sen gör vi upp en tidsplan, och sätter igång byggarbetet.

Vi är med i alla led

För att bygga och renovera hus krävs många inblandade: allt från konstruktören som gör hållfasthetsritningarna och besiktningsmannen som kontrollerar krypgrunden till snickaren, muraren, grävaren, målaren, plåtslagaren, rörmokaren, smeden, elektrikern och många fler. Vi har genom åren upprättat ett eget samarbetsteam av duktiga hantverkare och leverantörer med samma tankegångar som vi. På så vis kan vi tillhandahålla allt som krävs för att bygga ett hus, både vad gäller planeringen, själva byggarbetet och de unika materialen.

Vi ser till att rätt material finns hemma i rätt tid, och vi anlitar, samordnar och instruerar alla de olika hantverkarna. Vi är på plats varje dag och följer bygget. Vi dokumenterar och tillser att alla erforderliga intyg upprättas. Vi ritar och anlägger trädgården, allt från terrassen, poolen, köksträdgården till sista lavendelplantan. Vi sköter om det hela, kort och gott! När allt är klart ordnar vi städning och fönsterputs så att huset är rent och fint och inflyttningsklart. Vid önskemål inreder vi också hela eller delar av huset och trädgården.

Inspiranda jobbar främst med egna projekt, som vi köper, renoverar och säljer. Sedan Inspiranda startades 2002 har vi renoverat ett 100-tal skånegårdar, fiskelängor och villor på Österlen, samt byggt många helt nya hus.

Vi bygger även nya hus

Men i samma stil och med samma omsorg om materialen, och med lika genuin känsla. Husen är hållbara och energisnåla, byggda med traditionella metoder och naturliga, beprövade material av hög kvalitet. Strävan är att materialen ska komma från naturen och kunna ingå i ett kretslopp. Vi tror att både miljön och de människor som ska bo i husen mår bättre av sunda material, material som andas. Därför använder vi helst inte plastfilm, frigolit, gullfiber och plywoodskivor som innehåller miljö- och hälsovådligt lim. I stället använder vi stenull som isolering i bottenplattan, väggarna är av massiv leca utan frigolit eller plast, taket isoleras med cellulosa, som andas naturligt, och värmen är vattenburen. Detta ger välisolerade hus med låg energikostnad. Våra hus ska stå kvar i många år, och även om det är nybyggt ska känslan när man kliver in i husen ska vara att de redan stått där i minst 100 år.